Joshua Kaats van de Dropship Academy

Dropshipping is het hebben van een online webshop, waarbij de webshop goederen verkoopt zonder dat er een voorraad wordt aangehouden. Zodra een product wordt besteld, wordt de bestelling doorgestuurd naar AliExpress of een Nederlandse leverancier. De leverancier zorgt ervoor dat het bestelde product bij de klant wordt aangeleverd. Als eigenaar van een dropshipping webshop zorg je ervoor dat de website online vindbaar is en dat de klantenservice goed op orde is.
Moeilijker kan ik het niet maken, wel makkelijker.

Als dropshipper is het belangrijk dat je twee taken redelijk goed onder de knie hebt (als je het zelf doet): Facebook / Instagram Advertentiebeheer en Webshop bouwen. Maar hoe krijg je deze twee belangrijke taken onder die om goed te kunnen dropshippen? Daar is één oplossing voor, namelijk de cursus van Joshua Kaats volgen. Er is altijd veel commentaar rondom de persoon en cursus van Joshua Kaats, maar ik kan zeggen als ervaringsdeskundige van de Dropship Academy: je zal een heleboel waardevolle kennis mislopen.

Klik hier om je aan te melden voor de Dropship Academy


Hoe werkt Dropshipping?

Ik ga ervanuit dat je meedoet aan de cursus van Joshua Kaats, omdat de cursus voor beginners in de e-commerce wereld een vereiste is om succesvol te worden met dropshipping. In de eerste weken zul je de basis leren van wat dropshipping inhoudt, hoe je een winnend product vindt, hoe je contacten legt met leveranciers, hoe je een webshop bouwt, hoe je goed adverteert op Facebook en Instagram en hoe je je bedrijf uitbouwt tot een groots online succes.

Allereerst ga je op zoek naar producten die interessant zijn om te verkopen. Als verkoper hoef je er geen affiniteit mee te hebben, maar gaat het erom dat het product goed verkoopt. Om erachter te komen of een product populair is op het internet ga je concurrenten analyseren aan de hand van verschillende online tools en via Facebook. Zodra je een product hebt gevonden zal je contact leggen met de leverancier of hij of zij aan jouw voorwaarden kan voldoen. Levertijd, snelheid verwerken van orders, retourneringen en het contact. Daarna zal je een dropshipping webshop gaan bouwen met een aantal producten (bijvoorbeeld 20) van één bepaald type niche die je zal gaan dropshippen. Vervolgens zal je producten gaan testen met Facebook advertenties, dit doe je aan de hand van slimme trucjes die je tijdens de Dropshipping Academy hebt geleerd.

Wat vele dropshippers vergeten, maar wat zeer belangrijk is: de boekhouding.
Ben je op zoek naar een dropshipping boekhouder die jouw administratie verwerkt, de aangiftes invult en je voorziet van de beste adviezen? Misschien kan ik je op weg helpen, al vanaf € 39,50 ben jij voorzien van een kwalitatief goede dropshipping boekhouder.

Klik hier om meer informatie te lezen over onze dropshipping boekhouder.

Dropshipping voordelen

Als ondernemer zitten er ontzettend veel voordelen aan het dropshippen. Natuurlijk moet je hard werken in het begin, maar uit eindelijk gaat het erom dat je hard werken zal gaan gaan omzetten naar slim werken. Een aantal voordelen van dropshipping op een rijtje:

Al met al, indien jij over wilskracht en doorzettingsvermogen beschikt dan ben jij een uitstekende kandidaat om een goed georganiseerde dropship webshop te onderhouden en daarin succesvol te worden.

Dropshipping nadelen

Uiteraard zitten er ook nadelen aan dropshipping. Een viertal nadelen op een rijtje:

Als je de nadelen tegenover de voordelen zet dan ben je er gauw uit, namelijk een afspraak maken bij de Kamer van Koophandel en je als de wiedeweerga inschrijven bij de Dropship Academy.
Om ervoor te zorgen dat je alsnog een hoge klant tevredenheid hebt voor jouw webshop, is het belangrijk om ervoor te zorgen dat je snel reageert op klantvragen. In de beginfase kan je dit zelf doen en later kan je dit uitbesteden aan een Virtual Asisstant die je vindt op Fiverr. Deze VA kan je uitbetalen op urenbasis. Daarnaast is het belangrijk dat je bereid bent het verlies te nemen als een klant niet tevreden is over je product. Neem je verlies, en laat de klant het product op jouw terug sturen. Zo zorg je ervoor dat de klant tevreden terug kan kijken op het aankoopproces, zodat ze jouw website zullen delen met bekende.

Logo LifeWatchBazar (mijn dropshipping store)

Mijn ervaring met dropshipping

Begin 2019 ben ik gestart met dropshipping. Ik had in 2018 al een bijna kant- en klaar webshop systeem gekocht van een webdesigner. Dit was een thema voor op WordPress, waarbij je Woocommerce als e-commerce verkopen kan hanteren.  Dat was stap 1, waarbij ik niet luisterde naar de adviezen van de academy. Mijn valkuil als ondernemer is dat ik geneigd ben om eigenwijs te blijven. Ik ben iemand, die ondanks het advies van een ander persoon die het oprecht beter weet, toch wil vast te houden aan mijn eigen plan.

Al gauw ga je op zoek naar een product die je wilt verkopen. (Bijna) iedereen wilt op dit moment een smartwatch, maar er zit al gauw een hoge prijs aan voor een kwalitatief goede smartwatches. Dus waarom niet smartwatches verkopen via AliExpress voor een leuke en betaalbare prijs. Ik dacht dat dat een goed idee was, maar iets wat je nooit moet doen volgens de academy: elektronische producten verkopen. En wat heb ik gedaan? Je raadt het al waarschijnlijk, namelijk elektronische producten verkopen. Dus dat is misstap 2. Vervolgens ga je adverteren en moet je je zeker niet laten beïnvloeden door je eigen gevoel. Met het adverteren is het nodig dat je je hoofd er bijhoudt en beslissingen maakt op basis van de statistieken die Facebook toont. Haal je geen verkopen uit je advertentie en geen of nauwelijks kliks? Maar ben je wel overtuigd van je advertentie, omdat hij er zo mooi uitziet en je product is beter dan ooit? Stoppen! Niet luisteren naar je gevoel, maar keihard keuzes maken op basis van statistieken die Facebook Advertentiebeheer weergeeft. Misstap 3, want je raadt denk ik óók al wat ik deed: luisteren naar mijn gevoel.

dropshipping advertentiesVoorbeeld Facebook advertentie LifeWatchBazar

Ik geef je één gouden tip: hou het simpel. Werk niet één maand aan de perfecte webshop, begin niet met internationaal dropshippen, zoek niet naar de perfecte klanten maar ga aan de slag en zorg dat je de eerste verkopen binnenhaalt. Dan ben je goed bezig en na een aantal verkopen kan je aan de slag met het optimaliseren van meerdere onderdelen van je dropshipping store. Ik ging namelijk internationaal dropshippen, terwijl mijn Engels redelijk belabberd is. Voor 15 uur iemand mijn webshop van 50+ producten laten nakijken op mijn Engelse taalgebruik. Allemaal zonde van het geld, hou het simpel. Zorg dat je producten verkoopt en hou het in het begin op het verkopen binnen Nederland en België.

Helaas is het voor mij geen succesverhaal geworden door meerdere omstandigheden (met name door mijzelf).

€ 1.800,- Advertentie uitgaven verder, rond de € 200,- aan WordPress Plugins, € 250,- aan een gebouwde website en de academy zelf nog. Nou reken maar uit wat dat heeft gekost. Maar ik neem mijn verlies, want het zijn domme keuzes die ik heb gemaakt tijdens het dropshippen. Al met al is het dropshipping verhaal voor mij geen succes geworden, doordat ik te eigenwijs was.. Ik was te eigenwijs en ging liever uit van mijn eigen denkwijze en kennis. Heel stom, want als ik net wat meer theorie toepaste van de academy dan was voor mij het dropshipping verhaal geheid een succes geworden.Gelukkig weet jij wat je dus niet moet doen en om ervoor te zorgen dat je wel geld gaat verdienen met dropshippen.

Maar zonder te vallen kan je niet opstaan en wordt het leven nooit een succes.

Voorbeeld (2) Facebook advertentie LifeWatchBazar


Mijn ervaring met de Dropship Academy van Joshua Kaats

Ik ben er heilig van overtuigd dat als jij alle theorie goed toepast die er in de academy wordt gedeeld, dat je dan met jouw vrienden, collega’s en familie een succesverhaal kan delen over dit businessmodel. Het gaat erom dat je doorzet en gebruik maakt van de community en theorie waar je toegang tot krijgt, zodra je je aansluit bij de Dropship Academy.

Stap voor stap wordt er uitgelegd hoe je een product vindt, hoe je een webshop bouwt, hoe je contacten legt met leveranciers, hoe je advertenties maakt, hoe je omgaat met de klantenservice en hoe je de statistieken van Facebook advertenties goed afleest. Van A tot Z wordt je opgeleid tot een volwaardig dropshipper. Maar uit eindelijk moet je het zelf doen, ligt de bal bij jou, heb je doorzettingsvermogen nodig om een goed georganiseerde Dropship Webshop te leiden.

Laat ik het zo zeggen: Joshua Kaats is verre van fake. Luister vooral niet naar deze onzin verhalen die je regelmatig voorbij ziet komen op het internet. De gedeelde resultaten zijn niet nep en worden oprecht behaald binnen de community. Daarnaast is dropshippen niet dood, alleen moet je ervoor zorgen dat je bijblijft met de trend die zich afspeelt op dat moment binnen de E-Commerce wereld.

En nee, ik ben zeker geen vriend van. Daarnaast überhaupt nog nooit contact met hem gehad, dus nee. Dit is geen blogpost om hem weer een stukje rijker te maken.

Modules Dropship Academy

Schrijf je in voor de Dropship Academy en wordt een e-commerce succes 😉

Ik hoop dat je door deze blog een duidelijk beeld hebt gekregen wat dropshipping is, hoe het werkt, wat de voor- en nadelen zijn en ik hoop dat je ten slotte hebt geleerd van mijn ervaring door te leren hoe je het niet moet doen. Ik raad je aan om mee te doen met de academy, goed de theorie te volgen en toe te passen. Succes!

Daarnaast kan je altijd contact opnemen met (mij) t.roode@wetaxus.nl voor vragen met betrekking tot je boekhouding en het optimaliseren van je Facebook advertenties en het verhogen van je conversiepercentage.

Wil je kennismaken met Thimo om te kijken wat hij voor je kan betekenen met je boekhouding en Facebook & Instagram advertenties? Klik dan hier.

PS: Voel je vrij om dit bericht te delen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *